Sunday, November 23, 2008

Red Coconut Roundies

Phatnfierce.com

Actually i plan nak buat macarons, as gift utk kawan blogger i , Pinky~
Since putih telur yg kena peram dulu kat fridge tu mcm tak berapa meyakinkan,
so i tukar la ke plan B, jadikan Coconut Sandwich berinti maple Syrup+caramel dan marshmallow... kaler merah some more ;)

Tak dapat buat macarons, buat ala macarons pun jadilah kan?:)
amacam sedap tak sapa yg rasa sandwich kelapa malam tu? hehe

Pinky jemput i ngan En Arip dtg ke majlis makan2 satay yg dia anjuran malam sabtu, malam setibanya dia dr NZ, wah tak letih ke kak? ;)
Tapi En. Arip tak dpt dtg, so i dtg alone..tu pun dah lewat dan tak pakai warna merah, warna tema malam tu..tapi i pakai tight boxer merah o.k! :P

So ni kira 1st time i jumpa kak pinky dan blogger yang lain malam tu.mmg fun!
Dan inilah hasil coconut sandwich yg i namakan as Red Coconut Roundies!

Phatnfierce.com
I suka bila inti tu beku jadi mcm effect meleleh~

Phatnfierce.com

Phatnfierce.com

Phatnfierce.com

Phatnfierce.com

30 Comments:

At 10:58 PM, Blogger jesse said...

Yummmmm! Wah, ini sih, keliatannya lebih enak lagi dari macaron... ngiler nih!

 
At 11:18 PM, Blogger aDie dALi said...

mcm cookie monster lah ur coconur roundies..hehehe

 
At 11:31 PM, Anonymous khrnnnadia said...

look yummeh enuff to me!!
nnt i balik msia nxt yr,
i order eh ;)

 
At 11:36 PM, Blogger SeptemberSebelas said...

Wahdi,

Memang sedap!!! Nice meeting you too :-)

 
At 11:40 PM, Blogger Muhammad said...

wah kak Dibah pun ada ??

wahhhh merah mak ngah semua..
but Red Coconut Roundies tu mmg buat me nanges...huhuhuhu tgh diet cam nak rak nieh..please lah jangan me termakan sesuatu yang lebih kurang camtu :P

gagagagaa

 
At 11:45 PM, Blogger Ad said...

sedap roundies tu..yang menjadikannya lebih sedap sbb uolss yang buat..merasa jugak dr airtangan uolss..

*harusla ad xder, dipaksa rela jadik tukang snappy2

 
At 1:18 AM, Blogger [danial][ma] said...

hej! wahdi...soooooo jelessssss that everybody met pinky...and that coconut roundies should be pink! ;-)

 
At 4:46 AM, Blogger :: NbC :: said...

errr akak nampak smlm colour dia pink.. hehehhe

sgt sgt sedap ok (semua dapat rasa wpun akak nak makan corang2).. hhehhehe

thanks yea sbb dtg, jumpa lg nanti..

 
At 6:43 AM, Blogger azreen said...

nampak sedapla wahdi...nak cikit bleh ker....hehehehe

 
At 8:30 AM, Blogger Mie said...

Yummy!!

Both (coconut roundies and mini cooper) look very tasty and yummy!

hehehe.

 
At 12:06 PM, Blogger Josh said...

Coconut roundies tu memang sedap Wahdi! Nasib baik Pinky baik hati share-share. kalo tak, meleleh ler air liur Josh sebab duduk sebelah je.

 
At 6:39 PM, Blogger anne said...

wah, cleverly done. nampak mcm macarons je;-)

 
At 9:44 AM, Blogger ginseng4desoul said...

Cookies look cute walaupon depa dah metamorfosis dari macarons. Ahaks!

 
At 3:05 PM, Blogger Bernard said...

recipe kena post ya! XP

 
At 6:22 PM, Blogger HappyDoc.com said...

this one look really really great. Wish can have some he he

 
At 2:38 PM, Blogger wahdi said...

Jesee- Jesse lo Indonesian yah?

Adie- really? hehe

 
At 2:39 PM, Blogger wahdi said...

Khrnadia- takpe u balik m'sia soon i buatkan ;)

Kak dibah - thnx! me too!

 
At 2:40 PM, Blogger wahdi said...

Megat - hehehe tgh gegeh berdiet yer megat? ;)

Ad- betul kah sedap? tak tipu? :P

 
At 2:42 PM, Blogger wahdi said...

Danial- ahahah some of them were pink!!! ;)

Kak pinky - sedap? ahaha sukeh! yes akak punya khas kaler pink~~~

 
At 2:42 PM, Blogger wahdi said...

Azreen - boleh kak~~~~ hehe

Mie- haahh agreed! :P

 
At 2:43 PM, Blogger wahdi said...

Josh - ha nasib! kalau tak memeleh lah gambar josh dlm gambar ek? ;)\

Anne - tulah nasib!!!

 
At 2:43 PM, Blogger wahdi said...

Rich - ahahaha LOL!!

Bernard - sure bro ;)

 
At 2:44 PM, Blogger wahdi said...

Happy - sure one day i'll give u a try ;)

 
At 5:34 PM, Blogger yazrie said...

motif tight boxer kaler merah??? hahahhaha

 
At 5:42 PM, Blogger wahdi said...

yazrie- jawapanya sexy uolssss

 
At 7:55 PM, Anonymous khrnnnadia said...

oh, u nk buatkan?
waaaaaaaa hepinye...
excited kejap sampai it made me cry.hahahahaha.....

btw, ive been looking for your 'bear'-ista kt sini. sini tak jual la...


p/s:will give u my flickr link soon as requested a fe months ago:)

 
At 12:30 PM, Blogger wahdi said...

khrnadia- ehehehe wah nangis tu ;)
ta jual ya? no problem dear,
oh yes i still waiting ur flickr link!

 
At 2:24 PM, Blogger my name is n.u.v.e.r.a said...

"Red Coconut Roundies" mcm sedap je.. nice cookies, nice pic, nice car-mini cooper!!! best2...

anyway, hi wahdi.. ;)

 
At 8:31 AM, Blogger wahdi said...

Nuvera- Alo Cik Nuvera~ nice kah? *sukeh

 
At 2:51 PM, Blogger my name is n.u.v.e.r.a said...

*sukeh... hehehe.. nak resipi?

 

Post a Comment

<< Home