Thursday, September 11, 2008

Szechuan Soup.

Akhirnya petang semalam berasap gak my kitchen untuk bulan ramadhan ni.. sepanjang ramadhan ni asyik makan luar baik berbuka atau sahur...so petang semalam takde idea nak makan apa... dah boring makan luar so lepas balik kerja, terus ke kedai beli barang dan masak.

Dan inilah hasilnya, mmg puas hati bila dapat masak benda yg dah teringin dari aritu...esp. Szechuan Soup! sengaja buat cair sikit tapi extra pedas dan kurang telur...oh yummy!


Image hosting by Imageshack.us
My Szechuan soup...Sahur pun makan soup yg sama gak, masukan sayur dan tofu fresh kat kuah extra yummy yer ! *pics dari compact OlympusE810


p/s : Szechuan soup is reputed to be good for colds

17 Comments:

At 9:25 AM, Blogger Ecah said...

hmmmm... yummy.. sedap nyer tgk sup ni.. haiiyoohhh.. terus rasa lapar occay!!!

 
At 9:44 AM, Blogger wahdi said...

haiyo cah kul 9 pg ko dah lapar ke? mesti sahur ciput kan?

 
At 9:54 AM, Blogger ginseng4desoul said...

wahhhh!!!! Nampak meriah yer sup tuh!!! Especially bila gambar tuh chantek kan?

 
At 10:06 AM, Blogger Malim said...

pic makanan yang cantik mmg menambat selera.. tapi kalau pic dan makanan nyer dua2 cantik dah sedap lagi lah meleleh air liur sepanjang masa

 
At 11:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Salam Wahdi kalau tak keberatan KakPah kepingin kan resipinya, bleh?? pls.....

 
At 11:27 AM, Blogger KaSiH said...

farhad nakkkk....ada lagi takkkk...anta kat rumah kak nat dgn resepi sekali..x kira nk jugakkkkk...

 
At 11:33 AM, Blogger budleee said...

good for the cold eh? hmm elok tuh, skrg ni kiri kanan including myself kene selsema

 
At 12:13 PM, Blogger shah said...

ha wahdi, aku tak pernah makan sup macam ni. ko bagi resipi nak try
tengok mcam senang je ko masak..

betul ke senang? ke susah?

 
At 8:54 AM, Blogger nuruliz said...

Wah sedapnya nampak especially di bulan pose ni. I like reading your blog. Tiap-tiap hari mesti baca. Yours, Malim and Ginseng. Semua cukup perisa...Caiyo!

 
At 8:54 AM, Blogger nuruliz said...

Wah sedapnya nampak especially di bulan pose ni. I like reading your blog. Tiap-tiap hari mesti baca. Yours, Malim and Ginseng. Semua cukup perisa...Caiyo!

 
At 12:56 PM, Blogger syukur said...

sedap szechuan soup tu .... i like extra pedas too... sertakan sekali menu dan cara membuatnya... he he he

 
At 2:55 PM, Blogger artisticklytouch said...

tau tak szechuan soup paling sedap kat mana?

kat szechuan!!!

lariiiiikkkkkk

 
At 9:05 AM, Blogger wahdi said...

Ginseng - Kan Rich! haiyo lately asyik masak Chinese food uol!

Malim- kan!!! haiyoh so setuju! how uol makanan sedap ambik pic tak cantik? opss *matilah kekwat

Kasih - Wah over! dah hantar siap resepi tu :P

Budlee- kan, tgh musim yer!

Shah- Masak tak susah pada aku ni, ha o.k later aku share yer

Nuruliz - Ye ke? thnx so much!!! glad to hear that ;)

Syuk - o.k next time i letak cecara dan resipinya k? ;)

Art - Haiyoo so PITAM

 
At 2:32 PM, Anonymous bernard said...

x buat herbal sup cam ari tu ke?

 
At 1:38 PM, Blogger wahdi said...

ha nak try gak yg tu benanrd, ada jual kan yg instatnt? ;)

 
At 1:40 PM, Blogger Sue Sally said...

nak resepi

 
At 12:04 PM, Blogger wahdi said...

i dah share atas tu hehe

 

Post a Comment

<< Home