Wednesday, August 06, 2008

Picnic

I had actually gone to Sg Besar for the pre-wedding photography session of PhatnFierce's 3rd client. Sorry, no photography samples, as requested by my client ;) And this weekend, I'm going to shoot the wedding ceremony of my next client in Johore.

Btw, as promised in my previous entry, here are the items that we had used as props for my client's shoot. So the items were: boiled tapioca with salted fish (ikan sepat), nasi lemak, kuih rempeyek, jackfruit, buah salak and kopi O. Owhhh what a great picnic it was, by the paddy field!

Anyway, Malim and I decided to take picnic pictures for our weekend fun asigment, so I took the opportunity on the set to do this assignment, although I had earlier planned to capture a continental breakfast by the lake...


http://phatnfierce.com Here's what we had...



http://phatnfierce.com
Black coffee and boiled tapioca, *eh kenapa ubiku jadi kuning ek? tapi sgt lembut dan sedap!



http://phatnfierce.com



http://phatnfierce.com
Nangka



The shoot's surroundings:


http://phatnfierce.com

Harvested paddy field... ready for replanting...



http://phatnfierce.com



http://phatnfierce.com

Motionless serenity...



http://phatnfierce.com

Bulk harvester in action...



http://phatnfierce.com


http://phatnfierce.com
Masa on the way balik sempatlah singgah beli buah jambu, jagung kukus, jus mangga dan buah mangga kat kedai budak ni, umur 14 tahun dah boleh handle satu kedai sorg diri..hurmm...kagum! yang tak tahan tu dari jauh nampak kat papan tu 4 kilo RM10, cuba perhatikan betul2, rupanya 3 kilo RM10. Gerai tu yang no 4, wah leh tahan gak mengaburi mata pemandu,yer?

27 Comments:

At 8:23 AM, Blogger Malim said...

hayohh mmg menjadi uols pics sema nih.. ha baru leh buat product shooting kan kan.... yang penting lighitng betul, mood betul and setting betul.... its not about the camera per see... it's everything... mmg diva gambar tuh..

 
At 9:32 AM, Blogger Chen said...

wahh... wooden basket for breakfast container, so traditional. heehee...

 
At 9:33 AM, Blogger ginseng4desoul said...

Hayoo.. I suker sgt, especially gambor breakfast setting yg very the kampung ghetu. I like the batik uols pakai in leiu of tikar. Nampak diva sgt!

 
At 10:21 AM, Blogger my life my world said...

Cantik nyer bekas hidangan untuk sarapan pagi tu . . . macam sayang pulak nak makan. Makanan dia pun nampak sangat lah sedapppppppp....

 
At 10:34 AM, Anonymous HaruanPkn said...

very nice shot ! Yg paling suka gambar biji nangka (biji ke ulas nangka ?) dan juga buah salak tu. Nampak 'hidup' je picture tu. Gua tabek kat lu ..... berbakat !

 
At 10:40 AM, Blogger budleee said...

sorry wahdi

i was not paying attention to the other photographs..


i was drooling over the food

:-~~

 
At 11:12 AM, Blogger NBK466 said...

He..he..he.. terperdaya gak ko dgn tektik biasa sign board nan mengelirukan itew yek..

 
At 12:17 PM, Blogger KaSiH said...

sioknya farhaddd...rasa mcm ada kat dlm gamba je...baru bekfes...lum lunch lg...

 
At 4:09 PM, Blogger wahdi said...

Malim - tapi cuaca masa tu tak menentu yer, tgh terik tetiba hujan panas, pastu clear pastu hujan! haiyo hazab sgt nak snap dgn angin kuat sbb kain batik tu dok terangkat2 hehe

Chen - yes Chen soooo Kampung ;)

ginseng - huhu memula nak pakai tikar mengkuang tp tak jumpa hehe

 
At 4:12 PM, Blogger wahdi said...

Achik - Sesekali kena breakfast camntu amatlah lazat sekali naknya tepi sawah..bestnya lah hai..

Haruanpekan - thnx!! ulas lah bukan biji ;)

Abg Syahrol- tulah cis, tak sangka termasuk perangkap, pastu letak budak yg jual, tak jadi nak marah he he he

Kasih - Lunch kitaorg makan kat Chiken Rice je tapi kul 4 ptg dah time tu hehe

 
At 4:19 PM, Blogger zackzara said...

To have this kind of images, one need a creative eyes! And you have a set of creative eyes! with a creative mind! Isk.. salute!

bila la ai boleh amik pic mcm ni jugak...

 
At 4:31 PM, Blogger zaman said...

nak sedap jer.... makan tepi sawah mmg best kan. hu hu.

 
At 5:50 PM, Blogger artisticklytouch said...

ubi kayu rebus dengan kopi o memang tasty sangat dihidang di waktu petang di tengah bendang sambil mengumpat ha ha

 
At 6:25 PM, Blogger hOtMaMa said...

fantastic shoot uols!kagums mak.. ~matilah berapa kali nak kagums..hiks!

 
At 6:56 PM, Blogger M@x said...

Hi! Excellent composition. The nasi lemak combo looks extremely yummy. :)

 
At 8:04 PM, Blogger :: NbC :: said...

terkesima...

(copycat the word fr CT's song..)

 
At 9:50 AM, Anonymous Anonymous said...

Wahdi,Buah salak sibuah nangka.Makan se ulas ditepi bendang.Dalam cerah tidak disangka.Hujan panas dtg bertandang.Tahniah diatas karya sessi dipermatang ini.Can consider antara hasil seni sdra yg menakjubkan.Tapi sayang kenapa Enarip tak berposing dlm rumpunan padi yg menguning tu.Kena buat utk 2 nd trip ni... Rio

 
At 11:23 AM, Blogger wahdi said...

Zara - Thnx! praktis selalu sure leh punya he he he

Zaman - Tapi kalau hari2 makan tepi sawah mau bosan ek?

Art - tasty katanyer~ haiyo iols tak penak ngumpat mahupun spekew *pose pegang tasbih tepi sawah

Hotmama- Thnx uols! takpe banyak kali pun boleh uols! *matilah

Max- Hi there, thnx!! yeah the nasi lemak set was damn fabulous ;)

Pinky - lagu apa kak pinky nyanyian Ct yg ada ayat tu? ingat bahsa peponen je huhu

Rio - Thnx! ada pic dia pose kat sawah tu cuma tak upload :D

 
At 11:38 AM, Blogger Ecah said...

waaaaa!!! sgt suka itu sarapan ye.. alamak. lapo perut lak tgk gambo ko ni farhad...

 
At 11:41 AM, Blogger wahdi said...

Ecah - i pun tiap kali tgk lapar hehe nak nak ikan masin tu, sedapnyer~ kalau ada kuih koci lagi sedap gaknya he he he

 
At 10:37 PM, Blogger Rush Murad said...

perfect!!!!! everything is just nice..... beautiful pic, very Malay..... berkali2 dok mengadap pics ni semua.....

 
At 1:57 AM, Blogger syukur said...

i really fall in love with your pictures ....they are absolutely beautiful. let me be your protege laaaa...

 
At 12:01 AM, Blogger wahdi said...

Hi Rush! thnx!! kan damain je kampung tu, suka sgt kampung tu...

Hi Shuk, Thnx!! protege? boleh jer ;)

 
At 1:16 AM, Blogger Faisal Admar said...

eh macam mana leh dapat 1 set macam tuh? nak jugak!

sedap tengok mangoes... tempting!

 
At 11:02 PM, Blogger wahdi said...

Faisal - Macam mana dpt? i prepared sendiri lerr ;) jus mangga kedai tu sgt yummy yer!

 
At 10:57 AM, Anonymous Diana Dean said...

OMG
authentic nasi lemakkkk
ikan keringgg
waaaaaa
i also wannnnn :(
enak nyeeeee uuuuu

 
At 9:43 PM, Blogger ayesha said...

Paradise! Especially with the food. Mmm....

 

Post a Comment

<< Home