Tuesday, August 19, 2008

40-140mm jer

Benda paling kureng sikit masa ambik gambar ni bab tukar2 lens, nak tu kat kawasan terbuka dan terdedah habuk... so memang jaranglah nak tukar2 my lens kalau kat luar tu...pakai je mana yg dah kebetulan dah pasang kat kamera tu LOL...tapi kalau assignment ngan client, itu takleh lah malas2 tukar lens kan? ;)

Pics bawah ni semua i guna lens 40-150mm memang jarang le guna lens yang ni, Sekarang ni dok berangan nak beli satu lagi DSLR, atas alasan kalau gi shooting dah siap2 ada 2 camera terpasang dengan 2 lens berbeza,tak payah tukar2 lens... tapi jadi pokok krismas lah pulak nanti eh?, bila sekali gatung dua kamera kat badan LOL

Gambar bawah ni semua diambil 2 minggu lepas kat bandar hilir, masa tunggu En Arip gi beli barang antik, tu yg terajin tukar lens hehe

http://phatnfierce.com


http://phatnfierce.com
Diseberang jalan, CJ7!!!

http://phatnfierce.com
Comeynye~~~

http://phatnfierce.com



http://phatnfierce.com
pakai sebelah tgn pun boleh~ LOL


http://phatnfierce.com


http://phatnfierce.com


http://phatnfierce.com I don't know why... tiap kali bulan Ramadhan mesti nak simpan beard...ni dah start malas shave huhu *matilah semua malas


P/s : baru terperasan i taip entry kali ni dalam Bahasa Melayu masa last pic
*LOL lagi

18 Comments:

At 6:00 AM, Blogger Malim said...

bahasa jiwa bangsa kan kan? ha iol suka shot style kat celah2 mcm tuh.. sometime it work..

 
At 9:23 AM, Blogger my life my world said...

Gambar-gambar yang Wahdi ambil ni, amat cantik sekali. Suka akak tengok, letak ler lagi banyak banyak. You are so talented dear. Puas akak tengok gambar kat sini.

 
At 9:33 AM, Blogger ginseng4desoul said...

Paparazzi uols!!! LOL! *Larrikkk

 
At 10:38 AM, Blogger KaSiH said...

uncle tu curious le tgk farhad amik gamba kedai dia...

hmm heran le tgk gamba farhad ni..awat lain2 ek..jap xde beard..jap ada...bulu tampal ke ni *alamak...lari jauh2 wei...matila

 
At 11:15 AM, Blogger Chen said...

hi wahdi! i'm moody today!

 
At 11:25 AM, Blogger suhanazainal said...

it's normal lah tu org gantung 2 kamera. lantakla pokok krismas ke ape ke kan. so bila nak angkat lagi satu dslr? hehehe....

 
At 12:09 PM, Anonymous Anonymous said...

U ols...kalau dah amik job tu kan...apa lagi..musti lah ada 2nd camera tu back up...satu camera pakai wide-telephoto..satu lagi camera pakai 50 mm...baru meletopppzzz!
U ols..tahun ni mak nak order biskut carebears tau!

-Mak Jules-

 
At 12:09 PM, Anonymous Anonymous said...

U ols...kalau dah amik job tu kan...apa lagi..musti lah ada 2nd camera tu back up...satu camera pakai wide-telephoto..satu lagi camera pakai 50 mm...baru meletopppzzz!
U ols..tahun ni mak nak order biskut carebears tau!

-Mak Jules-

 
At 12:53 PM, Blogger anne said...

suka la pic yg ada orange pillar tu

 
At 5:36 PM, Anonymous mr.mussel said...

uolsss.siap ala2 cekak pinggang, tapi shot meletops bagai..

uolss kan ada jemari yg chanteqq,halus dan berseni, apa salahnya tukar2 lens dgn kepantasan gaban...iolss yakin uolss boleh!! tp kalau uolss nak pakai dua, nnt ada plak yang ikut v=cara uolss..harrusleww uolss menaikkan inflasi malaysia dan dunia adanya!!

 
At 2:12 PM, Blogger Mie said...

Nice!

bebila free, datanglah bertandang ke blog merapu saya.
Your blog have the perfect pictures taken!!
5 stars from me...

http://pakcikmie.blogspot.com/

 
At 3:36 PM, Blogger Faisal Admar said...

wah... nice le.
tadi ada org (mat pit) offer nikon dslr rm200... i terkejut dan terus marah org tuh. dah balik ofis baru rasa nyesal lak... rugi kan :(

 
At 8:50 AM, Blogger wahdi said...

Malim- Ha itulah dah nama org melayu uolsss hehe kan i suka pic celah2 ni OPSSS

Achik - thnx kak, nanti i letak lagi banyak hehehe

Ginseng - Paparazzi wannabe uolsss huhu

Kasih - uncle tuy terus pose2 nampak i ambik pic dia, sure ingat i wartawan dari negara lua *matilah
Alo, misai sehari tak sahve pun dah tumbuh yerrrr tak main yer paste2 semua ori ;)

Chen - Chai u still moody today meh?

 
At 8:52 AM, Blogger wahdi said...

Sue - Alo Suuuuuu wah terus teringat kat MARA hehehe normal eh? *terus gi kedai beli HAHA

Mak jules- nntlah uols tunggu kewangan pulih spt biasa setelah zaman hitam tahun lepas uolsss sakit hati sampai skrg yer!! *matilah terlepas perasaan
ha canggih tu camtu , bagus2 i suka idea tu uolss!

Anne- i pun sker pic yg tu ;)
Biskut carebears?? nanti i balik umah cari pencetaknya dulu uolss!!! hehehe

 
At 8:54 AM, Blogger wahdi said...

Mr Mussel - MeleTOP kah? opsss pokonya uols, malas nak carry banyak2 lens semua, hahaha matilah nnt semua nak ikut ek? ;)

Pakcik Mie- o.k pakcik Mie! nanti saya terjah ur blog hehe

Faisal - thnx, RM200? matilah beli lens pun tak lepas, u better jgn beli tak poerlu rasa rugi, sure camera tu camera curi yer!

 
At 11:26 PM, Blogger Faisal Admar said...

tu pasal camera curik... mesti tak berkat pakai kan? *mode pujuk diri*

 
At 11:31 AM, Blogger Bernard said...

I MISS MElAKA T__T

 
At 12:03 PM, Blogger wahdi said...

Haha, yes Faisal, tak berkat nnati, sure gambar u nnt kelabu :P
Later ada budget gilah beli yg baru..entah2 RM200 tu dah rosak, how?

Benard - i pun ;)

 

Post a Comment

<< Home