Sunday, April 20, 2008

Tired

KL -> Malacca -> KL -> Malacca -> Johore -> KL

I just woke up after long nap... was really tired after long-haul driving trips the past few days... that's the route stated up there earlier...

I had gone home to Malacca to fetch my dad, and to bring him to the Darul Syhifaq Islamic treatment centre in Bangi, as he was suspected of a spiritual witchery curse...pity him, dah lah sakit lutut kena pakai togkat + kena plak benda mcm tu... ni lah org malayu kita yg suka dengki dan cemburu tengok kejayaan org lain, main benda2 bukan2 utuk puaskan rasa cemburu...

Kalau korang kat public tetiba org datang salam tu kena hati2 yer..nanti jadi mcm my dad, org transfer benda bukan2 kat dia...mulai hari ni i tak akan salam org i tak kenal, biarlah dikata sombong etc...alhamdulillah my dad is o.k now, cuma lutut dia masih sakit...

We managed to ride on Malacca's latest attraction - the Taming Sari observation tower ride with my two nephews... Here are some pics for public viewing..

*tambahan :
Tower ni sebiji mcm kat sentosa island tu, dan berputar 360 darjah kat atas... tapi takde le label carlsberg besar2 mcm kat sentosa tu ;)
Kalau harga tiket yg dipamerkan kat kaunter RM20 utk dewasa dan RM10 utk kekanak dan warga emas..., sebenarnya itu harga utk bukan warga Malaysia ;)

Untuk rakyat Malaysia tunjuk i.c korg yer..so harga tiket RM10 untuk dewasa dan RM5 utk warga emas dan kekanak ;) adalah 5 minit atas tu...dan better dari eye on Malaysia yer! ;)


Image hosting by Imageshack.us

A short walk from Dataran Pahlawan to the tower...



Image hosting by Imageshack.us

There's the tower,



Image hosting by Imageshack.us

The kids while waiting for their uncle to buy the tikets at the tiket booth behind...



Image hosting by Imageshack.us

The observation deck going up...



Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us

Another Malacca's tourist attraction taking shape...



Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us

Never thought Dataran Pahlawan looked like a space ship from up above...



Image hosting by Imageshack.us

Beautiful sunset beyond the horizon...



Image hosting by Imageshack.us

Afif picking out a UFO (Unidentified Floating Object) from the spoonful of prawn noodle soup...



Image hosting by Imageshack.us

Ahhhh.... An ice-cream after the breathtaking ride!



Image hosting by Imageshack.us

Uncle with his new Starbucks Destination Bearista Bear...



Image hosting by Imageshack.us

27 Comments:

At 8:47 AM, Anonymous shah said...

fuwah! dah macam construction kat dubai lak aku tengok melaka tuh. bagus aa melaka skang. melaka maju. aku pun dah lame tak ke melaka, boleh la buat trip. :-D

 
At 11:37 AM, Blogger Jue Hairul said...

wahdi..baru lagi ek tower ni? last yer pegi..mcm tak perasan je..kapal tu perasan la..huhuhu..

berapa rm nak naik tu? dan berapa lama duk atas tu?

TQ TQ :D

 
At 11:41 AM, Anonymous naddy said...

hope ur dad get well soon... melayu kita mmg mcm tu la... percaya lagi benda2 mcm tu kan.. kita x boleh leka, sbb org2 ni x leh tgk kita senang/berjaya, ada je benda nak "dihantar"...

 
At 1:00 PM, Blogger kasih said...

semoga ur dad kembali sihat la farhad..insyaallah..

dh lama x g melaka..dh mcm2 ada ek..tower tu berpusing ke..aiyoo sure la x naik.. pening + gayat = pening2 lalat..huhu..

 
At 1:15 PM, Anonymous keane said...

sorry to hear about yr dad, hopefully he gets well soon. i dont really get the bomoh thing (despite being sort of a kampung boy), but i agree sometimes you see these kind of things. I wonder what the medical bloggers think about it. Calling Dr Shah... :P

As for the salam part, do you mean it can be transferred with salam?

 
At 3:48 PM, Blogger paperclip said...

yeah it is good to spend out times with families..
nice n great outing i presume
melaka looks lovely..

 
At 4:10 PM, Blogger Lily.Lulu. said...

syioknya !!
dah lama x ke melaka ..

ye la wahdi ... bahye dan takut jugak kan, main salam2 ngan org yg x kenal .. anything can happen ..

harap ayah wahdi cepat sembuh seperti sediakala

 
At 4:11 PM, Blogger artisticklytouch said...

salam pun buleh passing2 eh...cubalah salam tuh bagi duit ke, bagi muffin ke..bagi bearista ke..

wah...dari atas tuh buleh nampak tak sauna? opppsss....

 
At 4:23 PM, Blogger Chen said...

hi wahdi. did afif continue eating the prawn noodle soup after picking out the UFO?

 
At 10:37 PM, Blogger StArRy-EyEd said...

Wahdi, hope ur dad feels better soon.. Emm moga2 kite sume dijauhkan dr org yg dengki mcm tu.. dengki satu hal.. tp action dia plak.. lagi menakutkan.. iskkkk

 
At 2:27 AM, Blogger Izuan Kunang-Kunang said...

Hope your dad akan fully recover...

I suka close-up pics of your nephew..really nice..

 
At 2:38 PM, Blogger NBK466 said...

Alamak..cam best...panjang tak Q nak naik 'natang' nie...he.he.he.

 
At 11:19 PM, Blogger anne said...

kesian yr dad...hope he's feeling better.

 
At 1:33 AM, Blogger wahdi said...

hi All..tq doakan utk my dad..nanti free i reply comments u guys k? ;)

 
At 10:32 AM, Blogger wahdi said...

Hi Shah, melaka sgt cemerlang dalam menyelengarakan dan memperkayakan tourismnya hehe

 
At 10:33 AM, Blogger wahdi said...

Hi jue, baru lagi dalam sebulan camtu if not mistaken..btw, harga tiket utk dewasa RM10, kekanak RM5

 
At 10:33 AM, Blogger wahdi said...

Hi Nad, thnx..tulah masih lagi ada yg guna2 benda2 camtu zaman2 modern ni ek? hey, i have been starting for countdown! ;)

 
At 10:34 AM, Blogger wahdi said...

Hi Kasih, thnx..hahaha ala2 simple je tower tu, best ler..kalau gi Mcca jgn lupa naik yer ;)

 
At 10:37 AM, Blogger wahdi said...

Hi keana, i've been told by the ustad, the anonymous transfered the 'thing' that he kept to my dad by shake hand (salam)...

 
At 10:38 AM, Blogger wahdi said...

Hi Clip, that is sure, outing with family is really fun isn't it?
yeah malacca is so lovely!

 
At 10:39 AM, Blogger wahdi said...

Thnx lily comey, kan..kita kena hati2 yer! nak2 org yg dengki ngan kita nih ;)

 
At 10:39 AM, Blogger wahdi said...

Hi Ad, kalau salam bagi duit,cekeleat etc den nak salam lah semua org camtu! SAUNA?? sauna apa uols!

 
At 10:40 AM, Blogger wahdi said...

Hi chen, yes he did!!! and the UFO was a chilli flakes hehe

 
At 10:41 AM, Blogger wahdi said...

Hi Zakiah, kannn takutnya!! tulah dijauhkan dr pendengki2 amin~~

 
At 10:41 AM, Blogger wahdi said...

Hi Izuan, thnx... budak tu mmg suka bergambar, ikut uncle dia kah? hehe

 
At 10:42 AM, Blogger wahdi said...

Hi Abg Syahrul bawakler kaka naik natang tu, sure dia suke! tak panjang beraturnya sebab kat atas tu sekejap sajork , tak mcm kat eye on Msia nun panjang org beratur...

 
At 10:43 AM, Blogger wahdi said...

Thnx Anne, tulah dia semakin pulih alhamdulillah...

 

Post a Comment

<< Home