Wednesday, January 16, 2008

CCTV??

I watched the news on TV1 last nite about the authorities' plan to instal CCTV cameras in every recreational park and school...

Why not install CCTV cameras along each and every street in the whole country to put a stop to child abduction?

Does it really work? Abduction can happen ANYWHERE when children are left alone without adult's supervision!

To me, the outside world is never safe for children to wander out alone. We do not have much power nor means to curb crime, so the onus is on us to equip our children with the right awareness, guidance and self-defense so that they don't fall prey to such negative elements. *takdelah dan besar jadi penjenayah ,perompak ,perogol, penagih etc...

So, there should be a campaign to discourage children from leaving the home alone!

*************************************************

Someone sent me this YouTube link, *SPEECH LESS!


Yeah. yeah, yeah... YEAH!!!!

Kesimpulanya, ilmu tak dapat dijual beli! tul tak?? biarlah jutawan mana sekalipun *petirrrr

17 Comments:

At 12:32 PM, Blogger MalimKundang said...

Ilmu tidak buleh diperdagangkan kan kan? Tapi sekarang nak cari ilmu kena ada duit... hmm camner tu? Have a nice week uolss!

 
At 2:06 PM, Anonymous mr.mussel said...

x semestinya x leh cakap english x berilmu....
*kilat+petir+taufan+puting beliung

 
At 4:06 PM, Blogger Chen said...

have a nice day!

 
At 4:52 PM, Blogger budleee said...

alaa gambar dia time dara lagi tuu (eh dara ke?)

mcm siti sebelum kwin jer....

 
At 9:31 AM, Blogger Izuan Kunang-Kunang said...

hahahaha...good one..

yes ilmu tu memang tak dapat dijual beli...walaupun org tu bergelar jutawan ataupun datuk mahupun puan seri...leyyy??

kalau tak tahu, pergi la belajar...kalau dah tahu, ajar la orang lain supaya ilmu yang kita dapat tu berkat...

tapi one thing yang i salute, dia berani and tak kisah kalau salah because ia juga merupakan satu proses pembelajaran iaitu belajar dari kesilapan...and from kesilapan kita akan dapat kritikan...dan daripada kritikan positif dan negatif itu kita menambah keinginan untuk belajar dan membetulkan kesilapan kita...

Hmmmm i just wondering sama ada dia belajar dari kesilapan atau tak...hehehe

have a great day :)

 
At 1:47 PM, Anonymous Anonymous said...

mm..CT sedang belajar dr kesilapan..

"Siti lagilah seronok, lagi pun sebelum ini Siti banyak menyanyikan lagu Inggeris pada majlis makan malam. Ramai yang bertanya bila Siti ingin lahirkan album Inggeris. Jadi, Siti rasa kini sudah tiba masanya dan Siti akan belajar dan mencari orang yang boleh bimbing Siti untuk merealisasikan impian suami," katanya.
petikan dr:
http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Monday/
Hip/20080114060109/Article/


sejak bila plak i jd peminat CT ni yerrr???

 
At 11:20 AM, Blogger wahdi said...

Hi Malim..ha itulah, nak cari ilmu pun perlukan duit banyak,

tapi paling sedih bila dengar anak2dari keluarga miskin tak mampu meneruskan persekolahan...*nanges

 
At 11:21 AM, Blogger wahdi said...

Hi mr mussel, i tak ckp pun, tak leh ckp english tak berilmu..

The btm line is : Ilmu tidak boleh dijual beli ;)

 
At 11:23 AM, Blogger wahdi said...

Have a nice weekend chen!

 
At 11:24 AM, Blogger wahdi said...

Hi budlee...
not sure abt that ;)

 
At 11:37 AM, Blogger wahdi said...

Hi izuan~

Harapnya dia belajar dan ambik iktibar sebelum album english terbarunya di pasaran ;)

 
At 11:38 AM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous,you ni mesti peminat setia mak iti? :P

 
At 11:41 AM, Anonymous Anonymous said...

Naper tak leh playback lagi u-tube tu skrang ?... Dah kena blok takut abang misai hentam petir ke ?...

 
At 4:20 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous..masih boleh replay dan main video tu, ke machine u yg telah dipanah petir? hehehe

 
At 4:19 PM, Blogger FiQ OnLinE said...

Dia baru nak belajar bercakap omputeh! Dulu korang pun nak cakap omputeh bukan nye terus pandai kan??? Yang penting keberanian! aku pun speking landon tapi ter speaking india plak! HAHAHA

 
At 11:38 AM, Blogger wahdi said...

Hi Fiq,
wah ni peminat no satu mak iti dah naik angin! kekekeke

Bukan apa,kita tersasul takpe bkn artis, ni mak iti adussss
terspeaking India?? Muahahaa

 
At 4:05 PM, Anonymous Anonymous said...

Dia tak boleh cakap English dgn baik tapi dia berjaya. Jgn pandang rendah kalau oprg tak boleh berbahasa Inggeris.

 

Post a Comment

<< Home