Tuesday, December 25, 2007

Upih

Went to Pavilion today with En Arip. Actually, I've planned to meet my friend Irwan there in the evening, do some shopping and get the "fish massage" therapy, but I've left my handphone at home!!! So, I couldn't contact him...

Walked around with the hope of bumping into him but it didn't work... so I went to watch a movie instead - Alvin and The Chipmunks.

Image hosting by Imageshack.us

I didn't like the movie at all! When I was a kid, I used to luv watching the cell animation version of it. And I have been so excited to watch the movie version now... But it turned out to be a disappointing one! The plot was too simple and predictable, and it got boringggggg soon after the opening sequence! I ended up sleeping in the cinema, so did En Arip! :P

We had hawker food for dinner at the Pavilion food court, and the most outstanding feature of this stall was that they served their food in a "upih"....

Image hosting by Imageshack.us
Yes, upih! When I was a kid, my grandma used to luv serving her dishes in upih, since her house was surrounded with "pokok pinang"... but I hated the upih smell, but this one today had no bad smell...


Image hosting by Imageshack.us
I don't know why I felt so sad watching this uncle cooking...

Image hosting by Imageshack.us
... and even sadder looking at their solemn expression... Haiyoo!!! What an emotional day!

Image hosting by Imageshack.us
But their prawn mee was so deliciousss!!!

Image hosting by Imageshack.us
The oyster omelet was delicious, too! So nice!

20 Comments:

At 2:45 AM, Blogger MalimKundang said...

upih? Masa kecik2 pun duduk ngan tok selalu dia pakai upih.. hmm depa tu sedih sebab Christmas day kena kerja agaknya..

 
At 10:06 AM, Blogger budleee said...

heeee ala dia org penat laa, kat pavillion di serbu org smlm...

 
At 10:47 AM, Blogger Rush Murad said...

makanan dalam upih? tak pernah jumpa ler plak, kecuali dodol n lempok adalah dalam upih. kalau lauk pauk nasi segala serve dalam upih jugak ek? prawn mee tu memang nampak sedap banget.....

 
At 4:47 PM, Blogger NBK466 said...

Awat tempat ko makan selalunya SYIOK2 ek... Atau mmg pilih yg SYIOK2 jerk masuk dlm blog?

 
At 5:16 PM, Anonymous xannere said...

alamak..oyster ommelettee!!!..i've been craving for it tapi tatau mane nk carik..kalau ada pun kat chinese hawker..agak cuak di situ..so now i know where to get it!

 
At 6:48 PM, Blogger MummyHanis said...

ape tu upih? how does it taste? nampak mcm "ulat or hama" pun ade bila close up hehehe :P

 
At 12:15 AM, Anonymous naddy said...

ahaha puas si irwan call u ekekek dia siap sesat2 dlm mall ahaha

i love their prawn noodles n char kuey tiow.. yummmy :)

 
At 10:28 AM, Blogger :: NBC :: said...

errr kami dulu duduk dlm upih tu, pastu dera org soh tarik kuat2.... yehaaa best wooo...

errr betul ke tu upih yg dimaksudkan..? hehhe sama lak mcm hanis kompius gue..

 
At 11:48 AM, Blogger DBI said...

aiyo muka sedih di akhir tahun sebb boss tak bagi bonus lah tu kut...

makan dalam upih??..

 
At 3:52 PM, Blogger Shah said...

Cam sedap lak the food you guys had tu especially the oyster omelet. Kena try la next time we're there.

 
At 11:49 PM, Blogger wahdi said...

Hi Malim~ upih kalau dibalut wat dodol iols tak suka, sebab dodol jadi keras heheh, tulah sedih dan kepenatan agaknya..:(

 
At 11:50 PM, Blogger wahdi said...

Hi budlee, yes penat agaknya, atau gaji lambat masuk? OPSSS

 
At 11:51 PM, Blogger wahdi said...

Hi Rush, yes style mana gaknya kan serve mee tu dlm upih? next time nak tanya depa...yes rush sedap dan murah plak tu, RM6.90 je sepinggan!

 
At 11:52 PM, Blogger wahdi said...

Hi Abg Syahrol,
den yg pandai memilih tempat makan, cari yg value for money heheh...tak semestinya yg best tu mahal dak?

 
At 11:53 PM, Blogger wahdi said...

Hi Xannere,
yess so yummylicious! u ust try ;)

 
At 11:55 PM, Blogger wahdi said...

Hi Hanis..
HAHAHAHAHAHAHHAAAAAAA
gelak sakan i baca soalan u!
haiyoo upih tu pelepah pinang yg dijadkan bekas tempat makanan dalam pic tu, hahaha matilah gelak tak habis...yg u ingatkan ulat tu apa dlm pic tu? hehehehe

 
At 11:56 PM, Blogger wahdi said...

Yes kak pinky~~ ha itulah upih, masa kecik2 kalau balik umah my grandma suka main upih kelapa lagu camtu gak ;)

 
At 11:57 PM, Blogger wahdi said...

Hi Nad
ha sedapkan kuew tiow dia, kerang dia tu sedapnya, sebab masih raw lagi...hehe itulah cian irwan seharian call i tak dpt hehe

 
At 11:58 PM, Blogger wahdi said...

Ha DBI!
iols pun terpikir camtu, sedih je tgk depa, atau bosa depa dera depa kan???

 
At 11:59 PM, Blogger wahdi said...

Hi Shah, ha selamat mencuba!
sodap~~~

 

Post a Comment

<< Home