Wednesday, December 05, 2007

OMG I cooked this~~~

Image hosting by Imageshack.us


I made some mee rebus last night! I was craving for it since last week, and
last night, I managed to cook it! Haiyoo... I didn't know that the
process of cooking the mee rebus was so simple yet tasting is so fantastic! Yeah, I called mum to get the instructions for making the lovely mee rebus!

I think the keledek, dried prawns and tetel(beef with fatty parts) are the secret to the great tasting gravy!

Image hosting by Imageshack.us
Pokok fake mint ni almost looks real right?, i bought at Pavilion last sunday...

18 Comments:

At 6:53 PM, Blogger MalimKundang said...

yum yum... mee rebus nak cuba lah weekend nih.. ada recipe dia? mee bandung ada?

 
At 8:41 PM, Blogger MummyHanis said...

wowiee..terrer nye masak. senang ke buat? i x pnah buat lagi. tatau.. :D nampak sedapp!

 
At 11:03 PM, Blogger Ad said...

haaaa....kannn..

makanan melayu lagi mudah dan sedap serta bahan pun murah ..(err,,,..opss..lupa plak...harga bukan masalah kannn..

ekekeke...peace brother

 
At 7:53 AM, Blogger :: NBC :: said...

ni jauh lebih best dr mee wahdi makan kat restoran datin T tu.. opsss... ;-) lalallala

 
At 3:16 PM, Blogger NBK466 said...

Masa balik Johor ari tuh makan mee rebus kat 2 tempat tapi rasanya makan kat RnR lagi sedap dekat restoran yg specially jual mee rebus kat tepi pantai Stulang tuh..

p/s : Nampak warna kuahnya macam kurang pekat tuh...

 
At 9:53 PM, Blogger budleee said...

hmm dulu mak ada buat mee rebus, suma orang suka giler, but then i was like....hmm... ni ker...

i guess i was not a fan, and i never knew mee rebus had sweet potato in it..huhuh

 
At 11:29 PM, Blogger my life my world said...

Aduh Wahdi,gambar mee yang U masak tu so tempting, buat meleleh air liur akak. Kalau Wahdi jadi jiran akak kan best. Banyak resepi boleh bagi share dgn akak. Akak ni reti makan jer. Malu jer dengan orang macam Wahdi yang terer masak ni.

 
At 12:12 PM, Blogger Iz said...

look very sedap....adeh...lapar lak sejuk2 neh...

 
At 9:47 PM, Blogger tabihito said...

sedaknyer .. meh sepinggangg ..

 
At 12:45 AM, Blogger wahdi said...

Hi Malim~ resepi? ada~ nnt aku YM ;)
mee bandung pun ada, my mum sgt expert wat mee bandung muar~ ;)

 
At 12:46 AM, Blogger wahdi said...

Hi Hanis~
iyer sgt sedap! dan sgt senang buatnya~~~try lah buat~ ;)

 
At 12:46 AM, Blogger wahdi said...

Hi Hanis~
iyer sgt sedap! dan sgt senang buatnya~~~try lah buat~ ;)

 
At 12:47 AM, Blogger wahdi said...

Hi Ad~~
ye~ sgt asas bhnya~ dan hasilnya sgt sedap! yummy~~~~

 
At 12:48 AM, Blogger wahdi said...

Hi pinky~
yes! lagi nampak diva dari mee datin seri T tu~ OPSSS

 
At 12:49 AM, Blogger wahdi said...

Hi NBK~
warna je nampak kurang pekat tt dah pekat tu~ sbb den guna keledek kuning, tak guna keledek purple~

 
At 12:50 AM, Blogger wahdi said...

Hi Budlee~
hahahahamesi uhampa kan masa tu? atau ur mum buat tak sedap? *ampon gurau jer :P

 
At 12:55 AM, Blogger wahdi said...

hi Iz!
sgt sgt sedap yer!!! *matilah riak :P

 
At 8:57 AM, Blogger wahdi said...

Hi Tabihito, sepingan tak cukup tu, mau2 kena 3 pinggan ;)

 

Post a Comment

<< Home