Thursday, October 18, 2007

Sambungan entry raya...

few pics taken when we went visiting my aunt's house in Bukt Gambir, Muar during raya... I really luv the atmosphere in this little village... The weather was so refreshing, and of course, the kampung surrounding was soooo nice and charming!


Image hosting by Imageshack.us
Den yg dah tua bangka ni pun dtg umah org main2 kat halaman umah hehehe,bukan main-main, sebenarnya nak ambil sesuatu..lihat gambar di bawah :P



Image hosting by Imageshack.us
Haha tu dia, jakun nampak pokok limau bali hehehe, konon nak petik, tapi tak sampai! puas lompat2 ;),
masa kat umah my mum plak ada pokok kelapa kuning, buat aksi yg sama lompat2 nak petik buah kelapa tu sebab pokoknya rendang...tetiba kelapa tu jatuh atas kepala! nasib pakai songkok masa tu, sebab baru balik sembahyang raya..kalau tak sure pengsan di hempap kelapa! :D



Image hosting by Imageshack.us
Gambar melompat di snap oleh jejaka di tingkap ni...



Image hosting by Imageshack.us
Betul lah kan, hari raya semua berkumpul, tudia my sister yg sgt excited bercerita sbb dah lama tak jumpa..tgh beraya pun ajak bergossip hi hi hi...



Image hosting by Imageshack.us
Pose abang2 kampung kah?



Image hosting by Imageshack.us
Tengah2 beraya hujan turun lebat! pastu tuan umah jamu juadah yg sangat menyelerakan...



Image hosting by Imageshack.us
masa on the way balik KL singgah R&R Ayer Keroh dan terbeli kuih pau yg sgt lazat!, yang hijau ni pau kelapa..



Image hosting by Imageshack.us
Yang ni pau ayam..yummy! makan hujan2...

8 Comments:

At 4:17 AM, Blogger MalimKundang said...

limau bali tu sama ka ngan limau tambun? eeeeeeerrrrr... tu lompatan 'kodok' kan? alamakkkk... nampak apa tu? errr pusat ka.. bulu ari2? ahaksssssss.

 
At 4:29 AM, Blogger :: NBC :: said...

hi Wahdi,
kalo penah ikut hway PLUS sampai penamatnye ujung utara semenanjung, byk ler gerai limau bali tepi2 jalan/hway tu - murah banget - 3 biji RM 5.. manis banget cicah ngan pencecah udang kecik2 tu..

 
At 9:45 AM, Blogger wahdi said...

Hi malim, ha'ah, sama kot?
lompatan kodok? heh tak sure plak main lompat aje heheh hahah nampak je! itu nampak bulu *lariii

 
At 9:46 AM, Blogger wahdi said...

Hi Kak pinki~
yes kat R&R kat tambun tu kan??
yg gerai jual jambu2 yg meriah..huh?
sedap ke makan limau bali cecah kuah rojak buah tu???

 
At 11:17 AM, Blogger Ad said...

bulu ari-ari katanya....

lama x dengar nama jenis2 bulu tu...

 
At 12:24 PM, Blogger :: NBC :: said...

bukan Tambun lah Wahdi.. ni penghujung hway menuju Thailand.. sepnjang jln ke bukit Kayu Hitam.. sedap wooo cicah kuah udang kecik2 tu..

 
At 11:33 PM, Blogger okinokiyo said...

hi wahdi..been a silent reader for so long until baca u punya kg kat muar.same as mine!but mine in kesang.my fav pau kat depan skolah sains tu.besar2 & murah & sedapnye..ke kat R&R tu lagi sedap..droollll..

 
At 10:25 PM, Blogger budleee said...

ermmm buah limau bali...best nyer

 

Post a Comment

<< Home