Monday, September 17, 2007

Home-made Baked Maccaroni

For sahur today, I've made some baked macaroni with smoked chicken... It is a simple recepe from mum, just chuck everything into a baking dish dan bake ;)


Image hosting by Imageshack.us
This is soooo easy~ campak aje ;)


Put everything into the dish and let it bake for about 45 minutes... you can even catch a wink while waiting for it to get baked! ;P


Image hosting by Imageshack.us
45 minutes later... Yeah, ready to be eaten!


Anyway, for yesterday's berbuka, En Arip and I bought dinner from a nearby pasar ramadhan, and we managed to get our sugarcane juice, ahhhhhhh, nice....


Image hosting by Imageshack.us
How lucky we Malaysians are, since food in Malaysia is still considered cheap!



Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us
Bought Asam Laksa for MYR2.50 per bowl



Image hosting by Imageshack.us
Ayam Percik (BBQed chicken on bamboo stick) MYR2.00



Image hosting by Imageshack.us
Currypuffs, MYR1.00 for 3 peices



Image hosting by Imageshack.us
Jelly, MYR1 for 3 peices

18 Comments:

At 6:22 AM, Blogger MalimKundang said...

wah still cheap ah? Ingat dah tak de harga cam nih kat Malaysia

 
At 7:36 AM, Blogger :: NBC :: said...

yea, i tot ayam percik akan melambung harganya.. uwaaa nak balik msia lah... :-(

 
At 11:27 AM, Blogger artisticklytouch said...

campak2 aje...senangnyer..weols kat sini malas masak, tunggu je kitchen hantar kul 1130 pm hehe...jangan kata single, yang dah beranak bini pun sama je malasnya..

 
At 1:18 PM, Blogger zianazone said...

wahh ko punya blog ni memang pasal makan2 jer ekk, resepi2 tak da ker hehehe..buat lapor jer pose2 ni tau..haah lah beb hari tu saje jer nak cari tempat buka pose..search punya search tgk ikea punya..sekali masuk kat blog ko ni plak..tu yg lalu dan singah tu hehehe..

 
At 2:45 PM, Blogger hOtMaMa said...

murah nyer ayam percik tu kat bazar ramadhan usj ker?? naper kat puchong ayam percik RMY3.50 u ols...
nampak sedap jerk homemade baked maccaroni tuh..nanti bleh la buat sistem bater yea tukar dng siput sedut masak cili api mak vley??

 
At 3:51 PM, Blogger ~MaMa iRdiNa~ said...

lama okeh akak tak kunjung ke sini! skali bukak tu dia ada entry pasal makan2 bukak pose. wahdi, itu makaroni bakar tu nampak sedap la. nnt kalo buat anto le ke sini sikit :D

 
At 4:59 PM, Anonymous Anonymous said...

Iols suker gambar jelly itteew. Glossy glossy macam lip gloss.

 
At 9:43 PM, Blogger wahdi said...

Hi Malim~
itulah masih murah, terkejut gak, ingatkan rege ayam dan bahan mentah naik semua melambung tengok2 maintaia sama harga je..;)

 
At 9:44 PM, Blogger wahdi said...

Hi Pinky,
ekekek, rindu makan ayam percik ek?
sedap tu esp kuahnya~ yummyyyyy~~~;P
tulah ingat harga ayam naik semua makanan berasas ayam naik, ayam seludup kot? ;)

 
At 9:45 PM, Blogger wahdi said...

Hi Artistickly~~
org hantar sahur? uol keje atas kapal kah???

 
At 9:46 PM, Blogger wahdi said...

Hi Ziana~
heheh, sengaja letak gambo makan2 bulan2 puasa ni,
supaya menguji kesabaran korg ;P

 
At 9:47 PM, Blogger wahdi said...

Hi uols~
ada pilihan uol ayam percik kat USJ8 tu, ada sebatang RM2,RM3 dan RM1 ikut saiz kaedahya~
mmg sedap okeh baked macaroni tu~
nanti raya iol kunjung umah uol ;)

 
At 9:48 PM, Blogger wahdi said...

Hi Mama irdina,
itulah lama tak nampak akak,
sibuk wat kuih kah kak?
next time leh lah saya hantar umah akak ;)

 
At 9:49 PM, Blogger wahdi said...

Hi uols~~
kan!!! uol mmg suka yg jelly2 dan gebu2 kan? OPss

 
At 9:49 PM, Blogger wahdi said...

Hi uols~~
kan!!! uol mmg suka yg jelly2 dan gebu2 kan? OPss

 
At 10:27 PM, Blogger Wawa said...

uh wahdi, jelesnya saya dengan masakan campak2 itu.

wish i have the skill to campak2 as well.

keep on cooking and posting ok.

 
At 5:51 AM, Blogger wahdi said...

Hi Wawa, campak2 tak yah skill semua leh wat, hehehe
o.k nanti i share resepi k?

 
At 1:23 PM, Blogger DeanDets said...

Mz: Yesterday's NST headline "need more dough for your dough" , mmg contra dgn price list dlm gambar U... Terlioq sungguh tgk Laksa tu !...

 

Post a Comment

<< Home