Thursday, September 13, 2007

1st day of Ramadhan...


Image hosting by Imageshack.us




Solat terawih last night was at the neighbourhood mosque... *sioknya tgk ramai org...rasnya tahun2 yg lepas kat masjid ni tak seramai mcm malam tadi..



Image hosting by Imageshack.us




As we reached home, I started to prepare sahur, cutting up what needed to be cut, baked whatever needed baking... and whatever needed steaming, were chucked into the steamer... By sahur this morning, I just needed to reheat what had been baked, and steamed whatever was in the steamer... Everything was ready in ten minutes!


Since many asked me how I handle my diet, since I still hit the gym in the month of Ramadhan... This Ramadhan, I will still go for work-outs after terawih. Whatever it is, rice is still a no-no!

So, sahur menu this morning was as follow:



Image hosting by Imageshack.us
Prepared before going to bed...



Image hosting by Imageshack.us
Baked chicken with potatoes and mushroom...



Image hosting by Imageshack.us
Steamed risotto with vegetables..



Image hosting by Imageshack.us
Egg whites



Image hosting by Imageshack.us
Ready to eat..

19 Comments:

At 2:52 PM, Anonymous Anonymous said...

This is your sahur ????

Mak oi ... takut melihatnya. Biasa sahur lite-lite sajor, kalau makan macam ni alamatnya lepas puasa naik 2x ganda dari sebelum puasa.

Tapilah kan ... I get what you're trying to point out .. lebihkan protein. Cuma pelik kenapa skip rice? Kalau nak kata skip carbo, risotto and potatoes tu dah full of carbo.

TokNujum

 
At 3:41 PM, Blogger MalimKundang said...

hmmm.... yummy....! baked chicken with potatoes..broccolis.... come to melbourne ler and cook some for me! he heee

 
At 10:57 PM, Blogger MummyHanis said...

woww boleh ke abes ayam sebesar tuh? i boleh mkn takat peha jer. pandai masak!

cantik lah masjid tu. alhamdullilah, ramai yg pergi. :)

 
At 11:32 PM, Anonymous Anonymous said...

Kalau anak bujang tau masak tak risau mak di kampung.Di solat Jumaat esuk di wing sebelah mana.Paman sebelah wing kiri.Menghampiri pertemuan kuala diantara sungai klang dan sungai gombak,yang ada pokok buah buahan tu.Hope to see you there.

 
At 12:34 PM, Anonymous Anonymous said...

Iols suka pose pose suci ittew! Chomels dan bersih.

Orang tak curi ke uols tinggal sliper Prada kat luar tu.

 
At 1:54 PM, Blogger hOtMaMa said...

wa..kagumss..gigih u ols masak sahur mcm ni...sujud mak tengok u ols...mak sahur makan lite lite sajork...

 
At 2:57 PM, Blogger ejay cassidy said...

HI Wahdi, Selamat berpuasa. Bulan puasa macam2 rasa nak makan....itu ini semua ndak kan...ala makan jer selagi nak..bukan selalu. Tapi diet tetap maintain k.....

 
At 3:18 PM, Blogger NBK466 said...

Sahur jer dah 1/2 ayam..kalau b'buka mau 2,3 ekor tuh..manolah harga ayam tak mahal...he.he.he..

 
At 5:02 PM, Blogger artisticklytouch said...

wah uols meriah sungguh sahur katanya...weols di sini sahur dihantar oleh kitchen department jam 11.30pm di kuarters...tapi setakat 2 hari ni tak ambil lagi..tak lalu aku menengok lauknya..

Mak aku buat ikan masin lagi sedap!

 
At 8:07 PM, Blogger wahdi said...

Hi Tok nujum,

ia kurang kanji ;)
hehehe ayam tu kecik aje walaupun setengah eko ~

 
At 8:08 PM, Blogger wahdi said...

Hi Malim~
leh aje i dtg masak, sediakan tiket kapal terbang je~ hehe

 
At 8:09 PM, Blogger wahdi said...

Hi Hanis,
tak pandai mana masak, main campak aje - campak aje ;)

Masjid tu kat Taipan USJ...

 
At 8:09 PM, Blogger wahdi said...

Hi Rio...
Selalu tengok ibu memasak di dapur,
semua resepi turun temurun darinya :)

 
At 8:10 PM, Blogger wahdi said...

Hi Uols~
Haiyoo pose suci katanyeh~~~
gi masjid pakai selipar cap payung je uols~

 
At 8:10 PM, Blogger wahdi said...

tambahan,
AKA selipar toilet kaler putih biru ittew~

 
At 8:11 PM, Blogger wahdi said...

Uols,
masak mcm tu main campak2 aje uols~
semudah ABC LOL

lite2?? makan apa uol? nak diet lebih kah???

 
At 8:12 PM, Blogger wahdi said...

Hi Ejay~
Salam ramadhan dan selamat berpuasa...
tul tu, makan selagi tuhan bagi selera ye dak?

 
At 8:13 PM, Blogger wahdi said...

Hi NBK,
den tak habis setengah eko tu walaupun kecik, part peha dah takleh telan :D

 
At 8:14 PM, Blogger wahdi said...

Hi Artistickly touch,
akhirnya uols kembali! hehee
wah ada org masakan? sioknya walaupun tak sedap janji tinggal makan ;)

 

Post a Comment

<< Home