Monday, August 06, 2007

Twins

Image hosting by Imageshack.us




Image hosting by Imageshack.us



Based on the pics above, u guys are sure to think that both pics are of the same person, right???

The 1st pic is that of bro Hazman, a fellow gym member at TF, and he is also a frequent visitor to my blog. The second pic is actually not him!!!

I went to the Dang Wangi police station mosque for my Friday prayer last week, and bumped into the guy in the second pic. I found him looking almost like bro Hazman in real life!
*kembar uol kah?

Anyway, I snapped his pic, and he was cool about it! He actually smiled as I took his pic... what a kewl guy!

This reminds me of what my ustaz told me when I was a kid... He said, each of us has 6 other people who look exactly like us in this world... And that, is a belief in Islam...

12 Comments:

At 11:03 AM, Blogger tukangtaip said...

Kuang kuang kuang!!

 
At 3:04 PM, Anonymous Anonymous said...

Musoulla tempat saudara solat tu juga dikenali sebagai masjid segera dikalangan saya dan rakan rakan kerana khutbah nya yang singkat. By 2.00 pm boleh selesai.Bagi yang sibuk dengan tugas atau in hurry for meeting sebelah petang we always syor pergi Musoulla Pakistan tu. Tapi dengar khabar akan akan dibubarkan untuk diperbesar balai polis Dang Wangi.Ilove to go to Masjid Jamek cause nak ambil kesempatan meraih fadhilat khutbah Jumaat. Naik LRT dari stesyen Bandaraya sekejap saja.Tak kisah lah masjid mana idaman kalbu asal jangan tersasar sembahyang dalam SOGO sudahlah.Apatah lagi sekarang MEGA SALE ...

 
At 3:37 PM, Anonymous Anonymous said...

I percaya pada pepatah pelanduk dua serupa.Just nak share pengalaman.It was four years ago.Saya berpeluang menunaikan umrah.Sewaktu menziarahi Masjid Nabawi di Madinah.Selepas solat sunat di Raudhah(tempat mustajad doa) saya mengundur diri memberi ruang pada jemaah lain solat pula.Tiba tibaterpaku aku melihat seorang tua menyandar ditiang masjid. Taktumpah seperti wajah Allahyarham ayah.Lelaki tua tersenyum merenung kearah ku.Aku lantas memberi salam lalu memeluknya kemas.Dia merangkul aku erat.Sukar untuk berkomunikasi kerana dia tidak boleh berbahasa I nggeris atau Arab. Dari bahasa yang di tuturkan dia berasal dari Xian .China.Pertemuan yang meleraikan rindu kepada ayah yang sudah sepuluh mengadap Illahi ketika itu. Indah Ukhwah dalam Islam kita saudara se ugama walaupun datang dari benua yang berbeza.

 
At 8:04 PM, Blogger wahdi said...

Hi Bro Hazman, tak sangka ada kembar yg tingginya 186cm! *opss

 
At 8:06 PM, Blogger wahdi said...

hi Rio!
I 1st time sembhyg kat dang wangi tu, terkejut gak khutbahnya dlm bahasa tamil, pastu sgt singat, 2 weeks sblm tu i solat kat masjid jamek naik LRT gak...

+ Syahdunya dgr cerita you kat mekah tu...kalau i sure i nanges dah time tu!

 
At 11:24 PM, Blogger tukangtaip said...

"Size doesn't matter" - kata anak Godzilla.

 
At 7:48 PM, Blogger wahdi said...

Size doesn't matter?? tapi tetap kan uols pilih yg panjan* CABOTTT

 
At 10:48 AM, Anonymous Anonymous said...

Hopefully one day boleh I introduce you another person iras Hazman.Tentu terkejut "Big Foot" dibuat nya.TUuuuuuggguuu..

 
At 3:43 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous? ye ke??
wah banyaknya muka mcm dia hehehe

 
At 11:14 AM, Anonymous Anonymous said...

Di ,brother Hazman dah terserlah dalam nuansa jejaka.Ayuh mohon kat Azlisham Mr Malaysia 2007 cara cara memantapkan otot otot .Mana nak tau terus terpublish dalam Nuansa Nusantara. Who knows...

 
At 11:45 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymousa, nuasa jejaka tu apa? :D
Jejaka kah dia? OPSSS

 
At 6:01 PM, Anonymous Anonymous said...

Confirm tak baca Malay dailies.Nuansa Jejaka tu satu segmen dalam Berita Harian.Bro. TT boleh consider jejaka la kalau terus maintain macho and cool.

 

Post a Comment

<< Home