Friday, August 03, 2007

Getting Used To It...

I am actually getting more and more used to the new routine, working at my client's place...
Initially, I found it hard to adapt to a change of routine... Before this, I used to leave for work at about 8 AM...
But now, I had to leave the house at 6.30 AM, just after my Subuh prayer... And now, I am comfortable with this new routine,
unlike in the begining where I felt like bawling every morning...

Anyway, I have to leave the house by 6.30 AM because???


Image hosting by Imageshack.us

No traffic jam! By 6.45 AM, Subang Jaya is choked!




Image hosting by Imageshack.us

I need to secure a parking space at the commuter station. See? At 6.40, the front row is already all full!





Image hosting by Imageshack.us

Because I need a quick nap. The train arrives at 7.10 AM...
Rather than wasting 30 minutes waiting on those hard, cold metal seat at the station,
isn't it better to just take a nap in the comfort of my car, listening to the radio? Why do I nap?
Because, I do not want to be like what you see below, during the ride!





Image hosting by Imageshack.us

Wait! Here comes the train...





Image hosting by Imageshack.us

Almost 99% of the seated passengers would be catching a wink!





Image hosting by Imageshack.us

Peaceful slumber...




Image hosting by Imageshack.us

What is going through her mind now?




Image hosting by Imageshack.us

ZZZzzzz.....




Image hosting by Imageshack.us

ZZZzzzz.....




Image hosting by Imageshack.us

Everyone asleep... I was the only one up and alert... They must've woke up real early,
especially those from Port Klang... It's OK guys... Continue sleeping, I won't disturb you!





Image hosting by Imageshack.us

I feel that this sign above should be replaced by the sign below....*tangan mat endon enter prame ;)




Image hosting by Imageshack.us

HEHEHEEEEEE...isn't it???? anyway I reach the Bank Negara station at about 7.35 AM...





Image hosting by Imageshack.us

KLCC in the morning




Image hosting by Imageshack.us

This is the client's office




Image hosting by Imageshack.us

Managed to take a quick snapshot for you guys...




Image hosting by Imageshack.us






Image hosting by Imageshack.us

See? It's only 7.45 AM, and I had already clocked-in! Early, right? I am to start
work at 8.30 AM, so, I had enough time to update my blog... Hehehe...

30 Comments:

At 11:54 AM, Blogger ZEYN DI INVIDIA said...

wahdi,

brilliant, brilliant post! hehe...i just can't help but chuckle when i read this.

what's your plan for the weekend? have a wonderful one. :)

 
At 12:39 PM, Blogger anne said...

been in that situation years ago, masa tu ada feeder bus dari USJ to komuter station....

 
At 4:33 PM, Blogger NBK466 said...

Hamboi...tgh tido pun leh amik gambar sendiri tuh...terra..teraa.. he..he.he..

 
At 5:07 PM, Blogger MummyHanis said...

waa.. brani u amek gambar dorg tidoo.. hehe..

kesian laa tgk dorg pagi2 dah kene pergi keje. i tak suka btul kne bagun awal2 just sbb tanak berebut2 or avoid traffic.

I ni pun jenis punctual, but at the same time i kalau boleh nak cukup tido. mmg agak stressful la kerja. huhu.. (dulu masa practical..)

Anyway.. termembebel plakk.. :P

 
At 5:44 PM, Anonymous Anonymous said...

Once agains thanks for the flower.Indah nya ciptaan Ilahi.Simple tetapi memikat.Kata rang tua kalau nak cerahsegarkan mata amalkan memandang tumbuhan yang menghijau.Tak payah spend duit beli eyemore.Bila kelopak berkembang seputih fitrah.Dalam melayari bahtera kehidupan ternyata banyak yang tersurat dan tersirat. Salam kemerdekaan.

 
At 8:13 PM, Blogger wahdi said...

Hi Zeyn,
have no idea yet for weekend, u too, have a great weekend!

 
At 8:14 PM, Blogger wahdi said...

Hi Anne..sekarang Feeder bas tu dah takde yg hanya ada Bas mini kaler kunin..

 
At 8:15 PM, Blogger wahdi said...

Nbk,
Itu gambar guna build in camera dalam kereta hahaha..anyway,tu pose2 tgh tido je, tido pura2 :D

 
At 8:16 PM, Blogger wahdi said...

Hi hanis,
mestilah berani, nak takut apa :D
Takpe bebel pepanjang pun takpe..itulah ciankan kalau yg umah jauh sgt dgn opis tu...

 
At 8:17 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous..
Salam kemerdekaan...itulah sungguh indah bumi ciptaan tuhan...jgn sampai leka cukuplah kan?

 
At 11:06 PM, Blogger Mama Irdina said...

terkekek akak browse those piccas. huhuhu sib baik tak bunyik-bunyik and ada flash bagai. kalo ada, harus la kena marah! btw nice entry today! sbb i wont face that kind of hassle bustle anymore since akak dah tak keje kan :P

 
At 12:12 AM, Blogger my life my world said...

Hai Wahdi, I think U kena tukar profession lak lapas ni, why not U jadi reporter lak. Kelakar sungguh ler U ni. Anyway, I'm new here but suker banget baca your blog...so many nice story and nice pic too...

 
At 4:49 PM, Blogger wahdi said...

Hi Kak Anna, semuanya telah di set silent dan tiasa flash sebelum ambik gambar tu hehehe..akak dah tak keje? alamak sioknya, wish i pun tak yah keje hehehe

 
At 4:50 PM, Blogger wahdi said...

Hi my life my world, world~~*nada mawi hehee
Anyway thnaks for the visit..jalan2 lah selalu hehe..
kalau ada offer memang nak jadi reporter ni, mcm best aje kan?

 
At 10:55 PM, Anonymous nabora said...

ala.. kesian pulak tengok diorg, terpaksa tidur dalam komuter..

wahdi ni pun satu.. mentang-mentang la dia sempat tidur jap, sempat lagi snap gambar org tidur dalam komuter..
takde orang notice ke you snap gambar ni..?

luckily, my workplace tak payah clock in clock out..flexi-hour lagi.. hehe

 
At 3:54 AM, Anonymous Anonymous said...

Haiyorrr berani mati letak gambar mamarazzzi...

Tapi yang paling chantek tidur haruslah yang tidur pose pose bibir seksi ittew.

 
At 7:20 AM, Blogger wahdi said...

Hi Bora~
So far ada sorg awek tu tersedar i ambik gambar dia, terus di pose2 betulkan rambut dan senyum kat i..mana taknya i senyum paling sweet kat dia, mesti dia ingat i nak ngorat dia hehehe....
Flexi hour?? NAKKKK!!!!

 
At 7:21 AM, Blogger wahdi said...

Hi Anonymous~~ Happy 36th birthday! Opss!

itu pose tido fake je~~~ ;))

 
At 9:51 AM, Anonymous Anonymous said...

Suka la FLEXI FLEXI HOUR ittew! Ingat suka TOP OF THE HOUR sajork.

Eeeee birdday siapa? Iols tak kenal!

 
At 9:52 AM, Anonymous Anonymous said...

TOP OF THE HOUR ittew macam orang yang laser komuter itteeeeew kah

 
At 2:22 PM, Blogger artisticklytouch said...

hi..stumble upon your blog he he wah suka hati je amek gambo those sleepy heads..bet if you know where i work mesti u jeles he he wake up at 8, have the whole time in the world bersiap, 8.30 dah kuar, bwk moto pelan2..8.35 clock-in..he he

 
At 9:41 PM, Blogger wahdi said...

Hi artisticklytouch,
Hahaha yeah suka hati aku aje ambik those pics yg tgh tido tu hehe..
Kuar umah kul8.30??? clock-in at 8.35?? perghhhhhh giler best tu, hahaha mmg jeles giller :)

 
At 9:45 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous~ iols suka Top of the hours sajor!
im not into flexi hour yer!!
Iol tak sure pulak abt yg laser komuter ittew, staright from 9-6 katanya!

 
At 11:28 AM, Anonymous Anonymous said...

mesti lagik jeles ngan sy kan, keluar umah kul 9, clock in 9.15.. bawak kete 120km/h..

 
At 2:28 PM, Anonymous Anonymous said...

Oh ya saudara kantor nya di Bangunan MARA ,saya di Bukit Perdana opposite stesen komuter Bank Negara. Sekiranyatberselisih bahu di "jambatan Tanparuli"Agak nya pasti.Saya bersolat Jumaat di Masjid Jamek Kuala Lumpur.Bukan tak selesa di Masjid Campbell tetapi ngak ngerti khutbah urdu iras hindi tu.salam di ambang sore..

 
At 8:12 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous 9:58
Hahahahaha mau tak jealous, tapi hati2 jgn pecut kereta laju2 :)

 
At 8:13 PM, Blogger wahdi said...

Hi Rio, i hate that bridge!!!!
Langkahnya tak stabil, kejap dekat, kejap jauh! tapi design dah cantik..
anyway kalau bertembung say lah hi :)

 
At 11:11 AM, Anonymous Anonymous said...

Hi Wahdi, Pernah try tari Poco Poco.Rentak nya sekejap dekat sekejap jauh. Kalau tak pernah cuba try sekali.Mengasyikkan .

 
At 11:46 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous...
Poco-poco??? apa tu? leh bagi demo tak? ;)

 
At 5:55 PM, Anonymous Anonymous said...

A nice dance from Indonesia.Langkah nya kemas dan teratur.Santai aje...

 

Post a Comment

<< Home