Tuesday, June 26, 2007

New Routine...

I've started a new routine... So far, I am feeling good about it! I feel much fresher now, and ready to start my work...

The new routine, as it began last night:

10:30 PM - Already in bed.

05.45 AM - Up for Subuh prayer.

06:00 AM - Gulp down a big protein shake, and straight to the gym
(it takes me only 5 minutes to get there!).

06:05 AM to 07:15 AM - Work out in the gym (No sauna nor shower at the gym).I will still get my sauna therapy, maybe three or four times a week, in the evening...

07:30 AM to 08:00 AM -At home, prepare breakfast and lunch box,
while tending to the laundry.

08:00 AM - Shower and get ready for work.

08:30 AM - Out of the house, to go to work...

The previous routine, I used to work out after office when my body was already drained and weak... With this new routine, my timing is better adjusted!


Image hosting by Imageshack.us
kul 7.15 kat gym...selalu kalau camni lepas subuh tido balik..hehhe



Image hosting by Imageshack.us
Buat Yoga sikit2, pastu snap2 pic kan, sambil2 berehat seketika :P



Image hosting by Imageshack.us
Breakfast...5 biji putih telur, bahagian kuningnya ambil suku dari sebiji telur,lagi 4 biji kuning buang :D. 2 keping biskut gandum dan segelas susu.



Image hosting by Imageshack.us
Sambil tunggu laundry, buat 2 jenis tuna sandwich pagi ni...Buat sekali untuk en Arip.



12 Comments:

At 12:00 PM, Blogger MummyHanis said...

wow! bagus nye! healthy life style. keep it up!

I paling lama boleh menten cam gitu only for 3 months je.. ehehe.. (sbb tgk takde result in penurunan berat badan..kuikui =p)

 
At 12:12 PM, Anonymous Anonymous said...

Skrin CNN tu macam sama jer dengan tingkap kat luar tuuuuuu... sungguh berseni blog hadik six pack ittew.

 
At 12:16 PM, Blogger wahdi said...

Hi hanis, my parents lah sibuk suruh jaga makan dan kesihatan... sejak2 ramai sedara-mara yang muda2 dah kena macam2 penyakit...

hahaha, camna nak ada result kalau makan lebih banyak dari senam kan?!

 
At 12:19 PM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous~
cantik pic tu kan! *matilah berangan..

Mestilah kreatif,
Sampaikan lokasi posing depan sauna tu pun, telah ditiru dalam entry baru sesorg OPSSSSS

 
At 1:38 PM, Anonymous Anonymous said...

Hey, I recently added a news widget from www.widgetmate.com to my blog. It shows the latest news, and just took a copy and paste to implement. Might interest you too.

 
At 9:16 PM, Anonymous Anonymous said...

Kannnnnn... tapi sempat carut orang lain tak pernah ambil kursus fotografi katanyaaaaaa.

Pose diva sauna itu tetap tak dapat ditiru ya... sebab orang lain tak ada "teman sesauna untuk kesihatan" mengintai dalam chermin. OPSSSSS

 
At 9:18 PM, Anonymous Anonymous said...

Komen widget widget ittew bukan iols punya ya. Ittew peminat misteri lain. Contohnya... receptionist. OPPS

 
At 11:23 PM, Blogger anne said...

so disciplined...i wish i boleh follow regime macam tu...

 
At 11:29 AM, Blogger wahdi said...

Hi anonymous,

hahahaa!!!
Wa~~~~ iols ada tercarut kah?OPSSSS

haha sure kah anonymous satu lagi tu bukan uols??? ingat uols kan~ pomote2 programming yg baru uols disiapkan~~~ OPSSS

 
At 11:30 AM, Blogger wahdi said...

Hi anne, kena paksa diri, memula mmg berat nak buat ;)

 
At 8:00 AM, Blogger Mama Irdina said...

seronok la tengok ur life! mmg teratur... tapi paling best rajin prepare food utk ke opis. akak ni rajin bawak fruits jerk :P

 
At 9:55 PM, Blogger wahdi said...

hehe Kak Hana, ikut mood gak, kalau malas makan kedai :D,
tapi routine tu tetap maintain so far...:)

 

Post a Comment

<< Home