Thursday, June 14, 2007

Jom Sauna!

Since making sauna a compulsory part of my workout regime the past two to three months, with gym three or four times a week, I feel a big difference to my overall body... My face is less chubby unlike before :P and there is less fats around my body - without popping any fat burner pills! Of course, with less fats, muscle mass is getting more defined and visible..

And just a while ago, I surveyed about the advantages of sauna. Among the web sites which conducted research into the sauna lifestyle, it is said that:

-It has become well known that people who take regular saunas
(2-3 per week) reduce their incidence of colds and influenza by over 65% (a study by the British Medical Association).

-The reduction and removal of body toxins through the sweating process is becoming a highly regarded benefit of the sauna.


--------------------------------------Tudia!!! --------------------------------------


Image hosting by Imageshack.us
Last nite kat gym, sengayut macam monyet sana sini, pastu kardio 5 minit,

sauna dan mandi...terus jalan kaki gi makan kek ngan en arip...
hehehehe... workout tak seberapa, makan aje yg lebih hehe :P




Image hosting by Imageshack.us






Image hosting by Imageshack.us

Kan best kalau kek-kek ni 0% fat? leh lah lantak 5 slice terus hehe






12 Comments:

At 12:57 PM, Blogger MummyHanis said...

haiyoohh.. sama la cam i dulu. After gym bantai cake la, ice blended with whipped cream. my mum ckp kalau camtu baik tak yah gi gym. :P

 
At 3:37 PM, Blogger wahdi said...

hahhaaa, i selalu habis gym, lepak kat starbucks atas alasan nak relakskan badan dulu..
habislah masuk segala fat semula hehehe

 
At 3:56 PM, Blogger anne said...

wahdi, all this while i pegi gym tak pernah masuk sauna, lalu jenguk jenguk je...nak try la, berapa minit recommended?

 
At 4:11 PM, Blogger wahdi said...

Anne ruginya! sebaiknya 15 minit lah, tapi kalau kerap bersauna 3 kali seminggu, 5-8 minit dah o.k, sampai badan u betul2 kuar peluh...

Yg bagusnya, sejak2 kerap bersauna
fat cepat kurang, muka tak chubby dan takde jerawat hehe

 
At 4:31 PM, Blogger MummyHanis said...

i cam tak suke sauna.. sbb panas. i suke sejuk2.. hehehe.. tak penah try gak! :P

 
At 4:39 PM, Blogger wahdi said...

Haiyo Hanis..ada ke org yg suka panas?, tapi demi kebaikan yg dinyatakan, sanggup bertapa dalam tu hehe

 
At 7:43 PM, Anonymous naddy said...

bestnyaaa cake :)

 
At 10:12 PM, Blogger amirulsyafique said...

mirul pun nak jugak cake 2,..,,. yummyy

 
At 11:25 AM, Blogger wahdi said...

Hi naddy, best lite2 lah hehe

mirul nak? gi lah beli kat secret recepie hehehe

 
At 1:00 AM, Anonymous Anonymous said...

Wah sajuk SAUNA. Tapi ceritanya tak habis... coverinakahhhhh. Opsss!

- Abang Sauna

 
At 8:18 AM, Blogger wahdi said...

perlukah segalanya diceritakan?? OPSSS

 
At 4:41 AM, Anonymous Amir said...

Salam perkenalan wahdi, sauna memang best, sapa yg dah rasa tau lah, saya dan wife memang dah jatuh cinta dengan sauna nih..so sekarang kami dah jual pulak set sauna dirumah nie..

 

Post a Comment

<< Home