Tuesday, January 09, 2007

Cuti-cuti pangkor bahagian akhir

Lepas habis snorkeling, kitaorg balik bilik, terus mandi-mandi, kemas bilik, pastu
Lepak2 kejap , kul 12 terus checkout dan terus lunch kat salah sebuah chalet kat situ…
Kul 1 tengah hari baru kami,ambik teksi ke pekan Pangkor…shopping2 buah tangan sikit apa lagi makanan laut kering lah, esp kupang yg dikeringkan tu sebab en arip miss gila nak makan sup kupang kering yg dimasak dgn herba. Lepas membeli-belah, terus naik feri…wah letih jugak sebab dalam feri pakcik tak diri, duduk kat dalam dan terlelap beberapa minit! hehehe



Image hosting by Imageshack.us
Selamat tinggal pulau Giam, brother baju merahtu lah yg kami deal snorkling tuh...





Image hosting by Imageshack.us
En arip melambai teksi, hehehe





Image hosting by Imageshack.us
pakcik dalam teksi pink...dalam teksi pun dicat pink kan??





Image hosting by Imageshack.us
Dalam feri, menuju ke tanah besar...demam pakcik kuat sikit masa nih...





Image hosting by Imageshack.us
Haiyo tak pronya cara storage safety jaket tu! ada ke main ikat dalam plastik...






Image hosting by Imageshack.us
Sampai tanah besar kami makan lagi kat medan selera...Pemandangan jeti dari tempat kami makan kat medan selera...





Image hosting by Imageshack.us
Lepas makan dan shopping lagi, kami ambik kereta dan zuhur kat masjid kat Lumut dalam kul 3, pastu terus kami menuju ke pantai teluk batik pulak, since kami tak penah sampai, kiranya buat lawatan khas gituh...gambar nih kat telur batik, aiyoo ramainya org, kami cuma jenguk seminit dua sahaja...





Image hosting by Imageshack.us
Memandangkan kami tak puas makan seafood kat pulau sebab takde kerang kukus, kami meneruskan ekpedisi jalan-jalan cari kerang, dan terjumpa tempat nih...





Image hosting by Imageshack.us
Cantik gak tempat nih...





Image hosting by Imageshack.us
Akhirnya!! dapat gak makan kerang kukus!!





Image hosting by Imageshack.us
Lepas makan ingatkan terus nak balik KL tetiba timbul idea nak singgah ipoh! mari!! terus kami menuju ke ipoh!!!masa on the way ke ipoh, sempat singgah UTP kat Tronoh, dan pusing2 kat Universiti tuh,buat lawatan diraja , hehehee Universiti siapa kah ini??? hehehe





Image hosting by Imageshack.us
Tiba di ipoh dalam pukul 7.30 petang, dan singgah di masjid kg Paroi utk solat...





Image hosting by Imageshack.us
Lepas isyak terus cari tempat makan malam , akhirnya tersesat nak termasuk ke ipoh parade, makan kat starbucks, dan En Arip adalah pembeli pertama Bears yg baru sahaja diletakan di rak tu! bertambahlah koleksi beras starbucks dia!





Image hosting by Imageshack.us
Ipoh Coffee..since dua2 gila coffee, lepas minum dan makan kat starbucks, minum lagi kat ipoh coffee...haiyo mesti tak mengatuk malam-malam slurrrppp sedaplah!!!





Image hosting by Imageshack.us
Inilah cafe Ipoh coffee..kemain pakcik tak nak bagun sebab sedap minum...





Image hosting by Imageshack.us
Apa kata Mr Starbucks ; " sangat sedap dan akan kembali lagi" tu dia...





Image hosting by Imageshack.us
pakcik tergamam dgn ke enakan rasanya~~~ * matilah starbucks!





Image hosting by Imageshack.us
Mr Starbucks, sempat posing dengan bears starbucks di Ipoh Coffee





Image hosting by Imageshack.us
Pakcik pun posing sama lah~





Image hosting by Imageshack.us
Minum ipoh coffee tapi pegang poster starbucks! LOL, poster tu en Arip dapat since dia tu peminat starbucks... so,manager kat situ hadiahkan kat dia sempena new year...





Image hosting by Imageshack.us
Lepas pusing2 kat ipoh parade, kami celebrate new year kat Starbucks lagi, wat count down, pastu meneruskan perjalanan pada pukul 12.30 malam dan singgah membeli buah di tapah...lepastu kami segera bertolak pulang ke Rumah, yeay!! pakcik seronok, walaupun demam, puas berjalan walupun semuanya tak dirancang, kan en Arip?? alhadulillah lembaran 2006 berlabuh dengan baiknya!...lepasni pakcik nak snorkling lagi, destinasinya? tak tahu lagi!

5 Comments:

At 3:35 PM, Anonymous Anonymous said...

Haiyooo... dah sampai London baru kamu update cerita yg minggu lepas! LOL kamu nih.. Serononyaaaaaaa beta nak kesana juga!!!! Bawa lah daku pergi~~ LOL..

Awwwwhh rindunya dengan campus ku itu!! Itu campus beta lah!!! Lagi banyak tanya.. LOL..

Psst~ kamu dah beli limau bali kah?? Tiba2 terliur nak makan limau bali~

 
At 3:41 PM, Blogger wahdi said...

Pakcik kan demam, tu yg terlewat buat bahagian akhir, bahagian genting pun esok baru dimasukan, *matilah cerita past tense

Mari ke pangkor laut! pakcik nak try duduk kat sea villa pulak...

Owhh itu kampus kamu ya?? patutlah pakcik tanya kat guard tu dia kata Irwan dah tak ngaji sini lagi, hehehe

Pakcik beli Limau bali, seedless jambu batu, jambu air dan kuah cicah sekali!sodap,

weekend ni mcm nak gi tapah , nak beli buah,LOL

 
At 3:51 PM, Anonymous Anonymous said...

Beta nak duduk Ke Pangkor Laut jugak.. Tapi nak duduk Suria & Purnama Suites sbb atas laut kalau Pavaroti Suites dekat lereng bukit kan? Tak boleh buat private sun tanning gitu~ LOL

Psst~ DIva sgt kamu beli buah di Tapah! Alang-alang terus beli sayur kat Cameron Highland!!

 
At 3:56 PM, Blogger wahdi said...

kalau nak private sun bathing kat garden villa paling sesuai!
Pavaroti Suites tu mmg tak sesuai sebab atas bukit.Terlalu hampir dgn matahari LOL.

hehehe mcm buah kat KL dah takde kan??

 
At 4:30 PM, Blogger sunie said...

gambar dekat gate UTP.. rindunyerr.. dah almost 5 tahun tak jejak kaki kat situ.. konon nak visit main hall yg canggih itu, tp ntah berapa kali dah plan tak menjadi.. huhu

 

Post a Comment

<< Home